D&D Aankoop

D&D Aankoopbegeleiding: Het proces voor het kopen van Recreatievastgoed in heldere stappen

Het kopen van een tweede woning is voor velen een spannende stap. Bij D&D Aankoopbegeleiding streven we ernaar om u te ondersteunen voor, tijdens en na de aankoop. We beantwoorden vaak gestelde vragen zoals: Hoe koop ik een huis, bijvoorbeeld in Oostenrijk? Wat zijn specifieke zaken waar ik op moet letten? Heeft u een advocaat, accountant of fiscaal adviseur nodig? Zijn er verborgen kosten? In dit stappenplan vertellen we u wat u kunt verwachten bij het kopen van een woning.

Stap 1: Uw woonwensen en budget bepalen

De eerste stap in het aankoopproces is het bepalen van uw woonwensen en van uw budget. Met een groot aanbod op de recreatiemarkt is het praktisch om vooraf te weten hoeveel u wilt besteden. Houd bij het bepalen ook rekening met aankoopkosten, die kunnen variëren tussen de 8% en 14% van de aankoopprijs.

Stap 2: De zoektocht begint

Nu uw budget vaststaat, kan de zoektocht echt beginnen. Met uw woonwensen in gedachten gaan we bekijken of de perfecte woning die aan uw wensen voldoet op de markt is.

Stap 3: Bezichtiging

Bij het vinden van een geschikte woning organiseren en plannen wij de bezichtigingen voor u.

Stap 4: Uw ideale recreatiewoning gevonden!

We helpen u bij uitbrengen van een bod. Wilt u een hypotheek afsluiten, dan zorgen we ervoor dat alle benodigde stukken voor de bank in orde worden gemaakt.

Stap 5: Juridische en financiële afhandeling

Het juridische en financiële aspect van het kopen van een recreatiewoning vereist nauwkeurigheid. We controleren de overeenkomsten en betrekken de nodige professionals, zoals notarissen en accountants, die zorgvuldig zijn geselecteerd uit ons betrouwbare netwerk van partners bij dit proces.

Stap 6: Het (voorlopige) koopcontract

Het voorlopige koopcontract, ook wel de koopovereenkomst genoemd, bevat onder andere de namen van u als koper(s) en verkoper(s), de koopsom, de datum van de sleuteloverdracht, en eventuele ontbindende voorwaarden.

In Oostenrijk is het gebruikelijk voordat de definitieve koopovereenkomst wordt opgemaakt eerst een zg. Kaufanbot te tekenen. Dit houdt in dat u aanbiedt de woning te willen kopen. De verkopende partij is altijd nog vrij om de woning aan een andere partij te verkopen tot het moment dat de verkoper dit “Kaufanbot” aanvaard en ook ondertekend.

Stap 7: Oplevering en sleuteloverdracht

Bij de oplevering van uw recreatiewoning kunnen wij u begeleiden om ervoor te zorgen dat alles verloopt zoals afgesproken.