Klagenfurt – Wörthersee Villa Purtscher

Krumpendorf Wörthersee Klagenfurt, Karinthië
€1.950.000,– excl. kosten

Kenmerken

 • Vierkante meter:
  262 M2
 • Slaapkamers:
  *
 • Badkamers:
  *
 • Locatie:
  Krumpendorf Wörthersee Klagenfurt, Karinthië
 • Bouwjaar: 1903, 2012 volledig gerenoveerd
 • Energielabel: Ja
 • Woonoppervlakte: 262 m2
 • Balkon/terras: Terras 82 m2
 • Bouwjaar: 1903, 2012 volledig gerenoveerd
 • Parkeergarage voor 4 auto's en vrijstaand saunahuis
 • Bijkomende aankoopkosten: 3,5% overdrachtsbelasting 1,1% inschrijving Kadaster 1,5% Notariskosten ex BTW + notaris- en zegelrechten volgens het tarief Eventueel 1% Bankkosten over hypotheekbedrag 1% Inschrijving hypotheekregister Makelaarskosten Max 3% ex. BTW
 • Alle details over dit object en de regio ----- zijn gebaseerd op informatie verstrekt door de verkoper. De informatie is door D&D gecontroleerd volgens eigen standaardcriteria. Er wordt geen aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid en volledigheid van de informatie van de verkoper of zijn dienstverleners.

Beschrijving

Met een adembenemend en vrij uitzicht over het meer aan de oostkant van de Wörthersee, aan de rand van Klagenfurt, bevindt deze prachtige villa. De geschiedenis van Villa Purtscher gaat terug tot 1903. Destijds gebouwd voor Siegfried Purtscher, voorzitter van de Oostenrijks- Hongaarse centrale bank, werd het in 2012 met veel toewijding gerenoveerd. De villa is volledig constructief gerenoveerd, waarbij tal van vernieuwingen zijn doorgevoerd, variërend van installaties tot voorzieningen zoals badkamers en keuken, het dak, de inrichting, de balkons en zelfs de pergola. Deze uitgebreide renovaties geven het imposante gebouw een geheel nieuw leven. De complete woning met een woonoppervlakte van 262 m² verdeeld over drie verdiepingen biedt ruimte aan prachtige slaapkamers met bijbehorende badkamers en woon- en eetgedeeltes in grootse stijl.

Bijzondere hoogtepunten zijn de drie terrassen: overdekte loggia op het oosten, groot terras op het zuiden en het balkon grenzend aan de slaapkamer op de bovenste etage op het zuiden allen met een prachtig uitzicht over de Wörthersee tot aan de Pyramidenkogel. De villa is gelegen tussen Klagenfurt en Krumpendorf. De mondaine badplaats Velden is gelegen op slechts 15 minuten afstand. Skiën is mogelijk in het sfeervolle Skigebied Gerlitzen op 25 minuten afstand.

Nieuwe installaties, nieuwe ondersteunende elementen, de renovatie van het dak, decor, de balkons en de pergola blazen het imposante gebouw volledig nieuw leven in. 240 m² van de drie verdiepingen bieden ruimte aan twee ruime slaapkamers met uitzicht op het meer en bijbehorende badkamers, woon- en eetgedeeltes in grootse stijl en toegang tot 82 m² terrasruimte. Het woongedeelte op de eerste verdieping is gemoderniseerd met glas van vloer tot plafond, de begane grond is uitgebreid, voorzien van airconditioning en nieuwe badkamers en kan worden gebruikt als kinder- of gastengedeelte. Bijzondere hoogtepunten zijn de drie terrassen: overdekte loggia op het oosten, groot terras op het zuiden en de slaapkamer op de bovenste verdieping met balkon op het zuiden en een prachtig uitzicht over het hele meer tot aan de Pyramidenkogel.

De prachtige ligging in de oostelijke baai van de Wörthersee zorgt het hele jaar door voor een vakantiegevoel. Op slechts 80 meter bereik je het strandbad Klagenfurt via de promenade langs het meer. De directe nabijheid van het stadscentrum en de badplaats Krumpendorf vormen een aanvulling op de unieke locatie aan het meer.

Klagenfurt, met ongeveer 100.000 inwoners, biedt de voorzieningen van een kleinere stad, maar ook uitstekende universiteiten, een internationale luchthaven en een geweldig culinair en cultureel programma.

Er is een bushalte op loopafstand van de wooneenheden met twee buslijnen die u binnen 15 minuten naar het centrum van Klagenfurt brengen. Het stadscentrum is met de auto bereikbaar in 10 minuten dankzij de nabijheid van de snelweg. Slovenië en Italië zijn gelegen op korte afstand en binnen 40 minuten te bereiken.

Kaart

Aanvragen

Andere woningen